Keksiukai su kokosine kepurėle

Radus namuose kokosinių drožlių pakelį, verta išsikepti sau ar visai šeimai nuostabius purius keksiukus. Ingredientai paprasti ir daugelio namuose randami, o ir vienus ar kitus galima pakeisti, tad keksiukai gali virsti ir veganiškais (pakeičiant pieną ir kiaušinius). Taigi pirmyn į virtuvę! 😉

Reikės

  • 375 g miltų
  • 8 v.š. cukraus (galima maišyti balta su rudu)
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • 200 g kokosų drožlių
  • 2 vid. dydžio bananai
  • 3 kiaušiniai
  • 225 ml pieno
  • 50 g margarino, ištirpinto ir atvėsinto (margarino nenaudojam, tad sustiprinant kokosų skonį naudojome kokosų sviestą)

Keksiukų viršui:

  • 50 g kokoso drožlių
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 v.š. margarino arba norimo sviesto
  • 1/4 arb.š. cinamono

Gaminimas

  1. Išmaišyti viename inde visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, kokosų drožles. Palengva įmaišyti nedideliais gabalėliais supjaustytus (galima ir trintus) bananus. Kambario temperatūros pieną suplakti su ištirpintu ir atvėsintu margarinu / sviestu bei kiaušiniais. Tuomet pastarąjį plakinį sumaišyti su pasiruoštu miltų mišiniu. Maišyti kuo trumpiau, tik kol neliks sausų miltų.
  2. Tešlą sudėti į keksiukų formeles.
  3. Pasiruošti keksiukų viršų: tarp pirštų sutrupinti (kol gausis smulkūs birūs trupinukai) komponentus, kurie skirti dėti ant keksiukų viršaus – kokosų drožles, cukrų, margariną arba sviestą ir cinamoną. Galiausiai gautais trupinukais apibarstyti kiekvieno keksiuko viršų.
  4. Kepti iki 180ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ir atvėsinti ant grotelių.
  5. Jeigu keksiukais mėgaujamės vakare, pasiruošiame Miegačios kavelės ir skanaujame!