Riešutiniai sausainiai

Jei mėgsti riešutus ir nori pasimėgauti puikiu desertu prie Rusvos kavelės, išsikepk šiuos sausainius ir nustebsi, kaip greitai jie pasigamina ir jų užteks ne vienai kavos pertraukėlei. Pagrindinis sausainių ingredientas – riešutų sviestas, tad geriau juo pasirūpinti iš anksto.

Reikės

  • 200 g miltų
  • pusė a.š. sodos
  • šiek tiek druskos
  • 120 g sviesto (geriausia – kambario temp.)
  • 80 g rudojo cukraus
  • 200 g riešutų sviesto
  • 1 kiaušinis arba jo veganiškas pakaitalas

Gaminimas

  1. Sumaišyti miltus, sodą ir druską.
  2. Kitame inde išsukti sviestą su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Sudėti riešutų sviestą, mušti kiaušinį. Viską išmaišyti iki kol neliks sausų miltų.
  3. Galiausiai formuoti nedidelius rutuliukus. Dėlioti skardoje paliekant tarpelius. Paėmus šakutę paspausti po du kartus skersai, taip padarant groteles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsinti ant grotelių. Vėsdami sausainiai taps tvirtesni.

Vos tik riešutiniai sausainiai atvės – rekomenduojame pasigaminti Rusvosios avelės ir pasimėgauti laiku sau.