Šokoladiniai veganiški sausainiai

Kartais taip įsinori „ko nors skanaus“ prie kavos. Ar jums taip pasitaiko? Dar vakar vakare sugalvojom, kad norim sausainių. Greit gimė mintis išsikepti šokoladinius sausainius. Kadangi nevartojam kiaušinių, tai taip jau gavosi, kad šie ypatingi sausainukai – veganiški ir puikiai dera su šįryt geriama kavele.⁣

Beje, nevartojam (arba mažų mažiausiai kiek galima vengiam) glitimo, tai šis šokoladinių sausainių receptas puikiai tinka ir tokiems kaip mes.⁣ Net jei ir nevengiate glitimo, siūlome pabandyti receptą su Jums gal neįprastais miltais. Juk naujus skonius pažinti taip smagu.

Tikimės, kad tai bus gera idėja virtuvėje užtrukti vos 10 min ir džiaugtis savaitgalį puriais ir burnoje tirpstančiais (būtent tokie kaip tyčia ir gavosi) skanėstais. Dar geriau, pasikviesti draugus ir pasidalinti. Jei liks, nes mūsiškių beveik nebeliko.⁣

Tad pirmyn į virtuvę!⁣

Veganiškų šokoladinių sausainių receptas:⁣

  • 1/4 puodelio aliejaus (naudojome kokosų)⁣
  • 1/4 puodelio nesaldintos obuolienės (kaip tyčia tokios nebuvo šaldytuve, pakeitėm ne tokia saldžia slyvų uogiene)⁣
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus⁣
  • 6-7 šaukštai augalinio pieno (šįkart teko suktis iš padėties ir jo neturint naudoti vandenuką)⁣
  • 2 a.š. vanilinio cukraus ar šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtinai)⁣
  • 1 ir 2/3 puodeliai miltų (naudojame mix’ą: 1 puodelis kukurūzų ir 2/3 kokosų miltų)⁣
  • 1/2 puodelio kakavos⁣
  • 1 a.š. sodos⁣
  • 1/4 a.š. druskos⁣
  • 1/2 a.š. cinamono⁣
  • Pastiprint šokolado skonį galima įdėti šokolado ar lazdyno riešutų gabalėlių.⁣

Gaminimas:⁣

  • Sumaišom miltus, sodą, cukrų, druską, cinamoną.⁣
  • Kitame inde sumaišom augalinį pieną (vandenį), vanilės ekstraktą, aliejų, obuolienę.⁣
  • Supilame šlapius ingredientus į sausus ir gerai išmaišom. Tam gerai tinka paleisti į darbą rankas. ⁣
  • Formuojame nedidelius rutuliukus ir juos šiek tiek suplojam, kad gautųsi ~1cm storio sausainiai. ⁣
  • Išdėliojame skardoje and kepimo popieriaus, tarp sausainių palikdami tarpus, nes jie plečiasi.⁣
  • Papuošiant uždėjome po lazdyno riešutuką ir keletą šokolado gabalėlių.⁣
  • Kepame 180°C apie 10-15 minučių.⁣