Šokoladinis pyragas be miltų

Tikrų tikriausias pyragas be miltų. Taip, galima išsikepti ir tokį skanėstą namuose. Labai lengvai pagaminamas, nekepa nė valandos, o skonis primena taip mūsų mėgstamą “brown’į” (žinot, toks rudas tikro šokoladinio skonio pyragas). Pagrindiniai ingredientai yra avinžirniai (kurių niekas, ragavęs šį pyragą, neįvardino, tad tikrai jų skonio nesijaučia) ir riešutų sviestas.

Jei minėtus produktus virtuvėje rasite, pirmyn prie pyrago gamybos!

Reikės:

  • 1 1/2 puodelio (240 g) šviežiai virtų arba konservuotų avinžirnių (1 skardinė)
  • 1/3 puodelio (100 g) riešutų sviesto
  • 1/3 puodelio (50 g) cukraus (galima mažint, visai nedėt arba mes keitėm dviem šaukštais medaus)
  • 3 v.š. klevų sirupo
  • 2 v.š. kokoso drožlių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g juodojo šokolado

Gaminimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. 
  • Naudojamą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Avinžirnius nuplaukite ir nusausinkite, jei naudojate konservuotus.
  • Visus ingredientus (išskyrus juodąjį šokoladą) suberkite į elektrinio maisto smulkintuvo indą su „S“ formos peiliuku ir viską susmulkinkite. Masė bus klampi ir tiršta.
  • Į gautą pyrago masę įmaišykite peiliu smulkintus šokolado gabaliukus. Nepamirškite pasilikti keletą šaukštų šokolado papuošimui.
  • Gautą masę sukrėskite į kepimo skardą. Išlyginkite paviršių ir pabarstykite smulkinto juodojo šokolado gabaliukais.
  • Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 min 160-180°C.

Pyragą išėmę iš orkaitės, leiskite jam atvėsti ir tik tada supjaustykite nedideliais gabalėliais. Mes nebuvome tokie kantrūs ir dar šiltą pjaustėme, todėl nuotraukoje ne tokie tobuli gabalėliai, bet dėl to skonis nekinta. Kitą dieną, naktį pyragui praleidus šaldytuve, jis dar sodresnis ir idealiai tinka su Baltąja Avele! Pabandyk ir tu!