Vilniaus Kavos Festivalis 2019. Apžvalga

Ką gi, dalinamės įspūdžiais ir mintimis apie ką tik praūžusį Vilniaus kavos festivalį. Tikrai visiems akivaizdu, kad kavos kultūra Vilniuje šiuo metu pačiame žydėjime ir jei augsim tokiais pat tempais visi kartu ir toliau, tikrai toli nueisim ir daug pasieksim.

Vilniaus kavos festivalyje lankomės ne pirmus metus ir labai džiaugiamės matydami tokį spartų augimo procesą. Dedam riebų pliusą už tikrai savo vibe’ą turinčią renginio vietą Naujamiestyje – menų fabrike LOFTAS. Tikrai nėra ką lyginti, kokie pasirodymai būdavo PC „Panoramoje“ ir kaip festivalis drebina Vilnių pastaruosius metus! Juk vien šiame Vilniaus rajone yra ne viena rūšinės kavos kavinė (pvz. @tastemap, @cafebackstage , @cnacs , @16ikava) ir jose esantys skrudintojai!

Festivalis vyko tris dienas, dalyvavo net 13 skrudintojų ir dar nemažai kitokių su kavos pasauliu susijusių ar užkandžiais prie kavos vaišinančių dalyvių. Vyko ir Lietuvos kavos ruošimo (baristų), piešimo pieno puta bei kavos ragavimo čempionatai. Jų rezultatus ir daugiau informacijos apie čempionatus, tikrai rasite renginio @vilniuscoffeefestival paskyroje. Apie tai manome, rašyti nereikia. Tik labai pasidžiaugsime, kad Kavelės komandos narys Ignas Butėnas (@butenas_com), tapo Lietuvos kavos ragavimo čempionu ir vyks atstovauti Lietuvą pasaulio čempionate Berlyne. Labai džiaugiamės ir dėkojame už palaikymą!

Festivalio metu tikrai buvo galima paragauti visokios kavos. Kokia tik jums patinka – nuo kapsulinės iki 500 eurų už kilogramą kainuojančios Panama Gesha kavos, skrudintos žymių italų skrudintojų @hismajestythecoffee. Tikrai nuostabu, kad festivalio metu lankytojams nebuvo brukama tik tam tikra kava, nebuvo teisiama ir už tai, kad nesupranti brangios kavos skonių ar prašai kavos su pienu. Visi galėjo drąsiai išbandyti kitokios kavos ir jei visgi eksperimentas nepasisektų – gauti to, ką ir visada geria. Visi skrudintojai ir kavinių atstovai buvo draugiški ir noriai dalinosi gėrimais ir žiniomis. Juk svarbiausia, kad kava būtų šviežia ir kokybiška, o kaip Jūs ją mėgstate, tai jau priklauso tik nuo Jūsų.

Užkandžiai prie kavos. Čia buvo jų įvairiausių, bet mums labiausiai įstrigo rūšinės kavos ledai iš @coffee1.lt, nuostabūs sūriai (kurie puikiai dera prie kavos) iš @saycheesevilnius, sveikuoliški užkandukai iš @veggie.lt ir labai labai nustebinę klaipėdiečiai @gerybe.lt.

Mums turbūt silpnesnė festivalio vieta pasirodė edukacinės programos. Jų šiemet buvo nedaug ir lankytos nepaliko labai didelio įspūdžio. Bet čia turbūt kiekvienas vertint galėtų kitaip. Mes sakome, kad iki idealaus festivalio pritrūko tik vienos kitos įdomios temos edukacinėje programoje.

Taip pat, labai smagu, kad @emanuelisryklys su komanda padaręs milžinišką darbą pristatė lietuvišką knygą apie kavą @tebuniekava. Kavelės komanda, žinoma, įsigijo šią tikrai gražiai paruoštą knygą. Jau spėjome pusę jos perskaityti ir galime drąsiai rekomenduoti visiems, kas norite labiau pažinti savo mylimą gėrimą.

Visos trys dienos pralėkė labai greit, sutikome labai daug įdomių žmonių, senus ir naujus draugus. Pasisėmėm idėjų apie ką Jums galėsime papasakoti ir suradome naujų pažinčių, kurie nori prisidėti prie Kavelės projekto, dalintis žiniomis.

Ačiū festivalio komandai, savanoriams ir dalyviams už nuostabų savaitgalį. Jau nekantraujam apsilankyti ir kitais metais.